Wat is de staat van uw dak?

Kleine gebreken kunnen leiden tot grote lekkages en schade, en dus tot hoge kosten. Meestal onverwachte of repetitieve kosten die je als gebouweigenaar of beheerder zoveel mogelijk wenst te vermijden. Bij Coverto kunt u terecht voor zowel een controle op de uitvoering tijdens de werkzaamheden, als voor het in kaart brengen van uw bestaande daken.

Bij daken in uitvoering (nieuwbouw of renovaties) kunnen we periodieke controles uitvoeren in samenspraak met de opdrachtgever om de uitvoeringskwaliteit van de werken te beoordelen. Op vastgestelde data komen we langs en analyseren we de gebruikte materialen, de kwaliteit van de uitvoering, controleren we de windlastberekening, … Zo weet u zeker of er gewerkt wordt volgens de regels van de kunst en de plaatsingsvoorschiften van de fabrikanten.

 

Gespecialiseerde inspectie van bestaande daken

Bij bestaande daken bestaat de inspectie uit verschillende componenten. Er is een visuele controle van de geplaatste dakbedekking, waarbij de staat van de dakbedekking en de aansluitingsdetails worden geanalyseerd. Indien gewenst kunnen we insnijdingen maken die u meer informatie verschaffen over de dakopbouw en de toestand waarin de verschillende lagen zich bevinden.

We rapporteren onze bevindingen aan de hand van een verslag met duidelijke foto’s en brengen in kaart wat de meest ideale onderhouds- of renovatieplanning is voor de komende jaren om op die manier de gewenste levensduur van het dak te bereiken.

Coverto geeft tevens aan wat de verwachte levensduur van het daksysteem is. De voorgestelde investeringen worden steeds afgewogen ten opzichte van de resterende exploitatietermijn van uw gebouw.

Dakinspecties zorgen voor een langere levensduur van uw dakbedekking, helpen onnodige lekkages en schades te voorkomen en dragen bij tot minder onderhoudskosten van uw gebouw.

Enkele tests in beeld gebracht:

Het belang van dakinspectie

Langere levensduur

Dakinspectie helpt u kleine problemen op het dak snel op te merken en te herstellen, waardoor de levensduur van het dak aanzienlijk verlengd kan worden.

Kosten voorspellen

Dankzij dakinspectie kunt u voorspellen of en wanneer er herstellingen nodig zijn. Vaak gaat het over kleine herstellingen die grote kosten op termijn vermijden.

Inzicht in de kwaliteit

U krijgt inzicht in de kwaliteit van de plaatsing van uw dak, een factor die de levensduur van uw dak in grote mate bepaalt.

Vlottere afhandeling bij problemen

Dankzij gedetailleerde verslagen is er geen discussie mogelijk met de verzekeringsmaatschappij mogelijk bij enige vorm van schade.

Lagere totaalkost

Door tijdig in te grijpen en kleine herstellingen uit te voeren, wordt de levensduur verlengd en blijft uw dak in goede staat. Dat leidt tot een veel lagere totaalkost voor je dak.

Tevreden huurders

Dankzij dakinspectie weet u perfect wat de staat van uw dak is, ook als de huurder instaat voor het onderhoud. Lekkages en bijgevolg overlast voor uw huurders komen ook minder voor.

Over Coverto

Dak inspecteren

Onze expertise

Coverto heeft meer dan 20 jaar ervaring in en met platte daken.

 • Dakbeheer
 • Dakinspectie
 • Lekdetectie
 • Waterdichtheidstesten
 • Projectbegeleiding
 • Expertise

 • Onze expertise
 • Daktest hoogspanning

  Onze aanpak

  Elk dak is uniek. Afhankelijk van uw vraag en behoefte beslissen we welke aanpak voor u het meest geschikt is.

  • Vrijblijvende eerste kennismaking
  • Duidelijke offerte
  • Correcte uitvoering van de opdracht
  • Optioneel verslag

 • Onze aanpak
 • Dakproject begeleiden

  Onze belofte

  Het is onze missie de levensduur van elk dak te verlengen. Een dak zou een levensduur van 40 tot 50 jaar moeten hebben, maar wordt geplaatst voor een levensduur van zo’n 10 jaar. Dat zou niet mogen. Door proactief actie te ondernemen en een expert als Coverto in te schakelen, kunt u de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengen.

 • Onze belofte
  • Een vraag over uw plat dak?

   Als onafhankelijke specialisten in platte daken staan we u graag eerlijk en objectief te woord. Neem vandaag nog contact met ons op!
   Contacteer ons

   Waar vindt u ons?

   Adres: Industriezone 28B, 9770 Kruisem
   Tel: +32 (0)9 391 32 36
   Mail: info@coverto.be

   Stuur ons een bericht