Wees van onschatbare waarde tijdens de lekdetectie

Invultabel cover

Gefrustreerd door vochtinfiltraties die maar niet opgelost raken? Is de dakwerker al meerdere keren langs geweest zonder een oplossing te vinden? Herkenbaar? Dan bent u er zich van bewust dat het niet altijd eenvoudig is om de oorzaak van de lekken te achterhalen. Een dakexpert inschakelen is dan ook een goed idee. Deze professionals kunnen de oorzaak op eigen houtje onderzoeken, maar weet dat u van onschatbare waarde kunt zijn tijdens de lekdetectie. Door een aantal parameters nauwgezet bij te houden, kunt u de taak van de expert aanzienlijk vereenvoudigen en raakt het lek veel sneller opgelost.

Mogelijk oorzaken van een daklekkage

Een lek in een plat dak kan verschillende oorzaken hebben:

 • Het lek kan zich in de dakbedekking zelf bevinden door een verkeerde plaatsing, problemen met het materiaal of de naden, beschadigingen in het dakvlak … Er zijn veel boosdoeners mogelijk.
 • Niet alleen in de dakbedekking zelf kan de oorzaak schuilen, ook de aansluitingen met dakdoorvoeren, ramen, deuren en gevelaansluitingen zijn veelvoorkomende oorzaken. Windrichting en wind- en regenintensiteit spelen hierbij vaak een belangrijke rol.
 • Ondanks droogte kan er toch een lek aanwezig zijn door bijvoorbeeld een verkeerd concept. Zo kan het ontstaan van koudebruggen en condensatie eveneens aanleiding geven tot lekken.

De oorzaak achterhalen in een mum van tijd

De oorzaak van een lek opsporen zonder duidelijk beeld van de omstandigheden waarop de infiltraties zich voordoen, kan ook voor de expert een onbegonnen zaak zijn. Daarom is het belangrijk om op voorhand een aantal parameters bij te houden.

Dankzij de analyse van deze parameters kan de expert reeds belangrijke conclusies treffen, waardoor veel gerichter gezocht kan worden. U vermijdt zo nutteloos onderzoek, waardoor de opzoekingskosten verminderen en het lek sneller wordt opgelost.

Om inzichten te kunnen verwerven in de lekomstandigheden raden wij onze klanten aan om deze eigen ontwikkelde invultabel met parameters bij te houden. Een lek kan immers een combinatie zijn van tal van factoren. Bovendien kunnen ook foto’s en filmpjes waardevolle gegevens bevatten. Zo kunt u de dakexpert helpen om sneller tot de juiste oplossing te komen, en dat is ook voor u een voordeel.

Download hier de controlelijst

Vul uw gegevens in en u ontvangt de downloadlink via mail.

   

  Een schat aan informatie dankzij onze invultabel

  Eenmaal ingevuld bevat de tabel van Coverto een schat aan informatie. Gezien het belang van een zo volledig en correct mogelijke tabel, bespreken we hieronder kort de verschillende parameters. Op deze manier weet u perfect hoe u de tabel moet gebruiken.

  1. Datum

  Bij de datum noteert u de dag van de meting.

  2. Neerslagtype

  Hierbij specifieert u het type neerslag. Gaat het over regen, sneeuw, droogte, … ? Merkt u infiltraties op, maar was er op het moment van de vaststelling geen regen? Was het droog, maar lag er sneeuw op het dak? Was het aan het sneeuwen of aan het regenen?

  3. Duurtijd

  In deze kolom geeft u aan hoelang de neerslag aanhoudt voordat u infiltraties vaststelt. Stelt u de infiltraties vast onmiddellijk na de start van de regen of is een langdurige regenperiode nodig?

  4. Intensiteit

  Omschrijf de intensiteit van de regenbui. Stelt u infiltraties vast na lichte regenval of is er echt wel hevige regenval nodig?

  5. Vocht binnen

  Hier geeft u aan of u infiltraties heeft vastgesteld en over welke hoeveelheid het gaat. Met deze parameter proberen we te achterhalen of er infiltraties optreden na elke regenbui, of niet. Gaat het over een kleine plas of eerder een emmer vol?

  6. Wind

  Wat was de windrichting tijdens de meting en wat was de kracht van de wind? Via www.kmi.be kunt u dit steeds nakijken. Hier proberen we te achterhalen of de windrichting een invloed heeft op het ontstaan van de lekken.

  7. Temperatuur

  Wat was de gemiddelde temperatuur binnen en buiten tijdens de meting?

  8. Verhouding tussen vocht en neerslag

  Merkt u een verband tussen de hoeveelheid neerslag en de hoeveelheid binnenkomend vocht? Of merkt u geen duidelijk verband tussen beide?

  9. Opmerkingen

  Merkt u elementen op die niet vervat zitten in de lijst?

  Download hier de invultabel

  Vul uw gegevens in en u ontvangt de downloadlink via mail.

   Lekdetectie: samen met Coverto aan de slag

   Heeft u last van aanhoudende lekken, lekken die maar niet opgelost raken? Onderneem dan meteen actie en laat een expert de oorzaak opsporen en verhelpen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Coverto treedt bovendien op als onafhankelijk expert waardoor u steevast op een geschikte oplossing kunt rekenen. Dankzij duidelijke verslagen met het nodige beeldmateriaal klopt u eenvoudig aan bij uw dakwerker of verzekeraar.

   Coverto heeft een jarenlange ervaring met platte daken, en toch kan het team nog beter werk leveren dankzij deze handige tabel die u eenvoudig kunt invullen. Wij kijken alvast uit naar een vlotte en geslaagde samenwerking.

    

   Heeft u een vraag of wenst u ons in te schakelen?