Rooktesten voor de inspectie van platte daken

Een lek in een plat dak kan heel wat oorzaken hebben. Het is vooral zaak om het lek snel te detecteren, te weten te komen waaraan het ligt en aldus een passende oplossing ervoor aan te dragen voor er grote waterschade aan het gebouw kan ontstaan.

Om lekkages preventief op te sporen maken wij onder meer gebruik van de rooktest op een plat dak. U kunt hiervoor steeds op ons rekenen.

Coverto deed reeds dakinspecties voor verschillende steden en gemeenten, grote retailers, projectontwikkelaars en patrimoniumbeheerders.

Enkele tests in beeld gebracht:

Test de waterdichtheid van een plat dak met een rooktest

Wanneer een plat dak mogelijk lekt is het zaak om er snel bij te zijn. Merkt u natte kringen of vochtplekken bovenaan de muren? Dan kan het zijn dat het plat dak lekt.

Wacht in dat geval niet om een rooktest op uw plat dak te laten uitvoeren. Via die weg kunnen we achterhalen waar de problemen zijn voor er meer schade wordt berokkend.

Tip voor bedrijven en gebruiksdaken

Voor bedrijfsdaken zoals loodsen en productiehallen is het aangewezen om de daken af en toe preventief te inspecteren voor problemen. Het laatste wat je als bedrijf wil is natuurlijk de productie onderbreken door dakproblemen die perfect te voorkomen zijn. Dan lopen de kosten immers hoog op.

Voor gebruiksdaken zoals parkeergarages of dakterrassen geldt eigenlijk hetzelfde. Als je het onheil kan voorkomen, blijft de kost beperkt. Daarom doen wij in de professionele sector ook de meeste rooktesten preventief voor gebouwenbeheerders, retailketens en dergelijke meer.

Wanneer u ons contacteert om rooktest uit te laten voeren op het plat dak kunnen wij op een zeer effectieve manier acterhalen waar er zich beschadigingen bevinden in de dakbedekking. Dat zorgt ervoor dat het dak doeltreffend gerepareerd kan worden.

Hoe werkt de rooktest?

Tijdens de rooktest blazen we een kleine hoeveelheid rook onder de dakbedekking. De rook zoekt vervolgens een weg naar buiten. Indien dat op ongewone plaatsen gebeurt, is er wellicht sprake van schade of een lekkage. Dan zien wij dat dus onmiddellijk.

Het belang van lekdetectie en dakbeheer

Steeds up-to-date

Als eigenaar weet u steeds hoe het met uw daken is gesteld dankzij de gedetailleerde verslagen na elke dakinspectie.

Investeringsplan

U weet perfect wanneer er onderhoud of renovaties nodig zijn en hoeveel dit u zal kosten. Zo kunt u een meerjareninvesteringsplan opmaken.

Langere levensduur

Door regelmatig kleine investeringen te doen, kunt u grote kosten op lange termijn vermijden en verlengt u de levensduur van uw dak.

Voorkom problemen bij schade

Geen problemen meer met verzekeraars als u het dak proactief monitort en herstelt, en daarvoor gedetailleerde verslagen kunt voorleggen.

Tevreden huurder

Uw huurder ondervindt geen ongemakken door lekkages, waardoor u als eigenaar minder klachten krijgt.

Lagere totaalkost

Door gebreken snel op te merken en te herstellen, verlengt u de levensduur van het dak en daalt de renovatiekost. Uiteindelijk leidt dit tot een lagere totaalkost van het dak.

Over Coverto

Dak inspecteren

Onze expertise

Coverto heeft meer dan 20 jaar ervaring in en met platte daken.

 • Dakbeheer
 • Dakinspectie
 • Lekdetectie
 • Waterdichtheidstesten
 • Projectbegeleiding
 • Expertise

 • Onze expertise
 • Daktest hoogspanning

  Onze aanpak

  Elk dak is uniek. Afhankelijk van uw vraag en behoefte beslissen we welke aanpak voor u het meest geschikt is.

  • Vrijblijvende eerste kennismaking
  • Duidelijke offerte
  • Correcte uitvoering van de opdracht
  • Optioneel verslag

 • Onze aanpak
 • Dakproject begeleiden

  Onze belofte

  Het is onze missie om de algemene kwaliteit van daken te verhogen. Coverto bekijkt de plaatsing van het dak niet volgens de wettelijke termijn van 10 jaar, maar wel op basis van de maximale levensduur van elk individueel product.

  Het verschil zit soms in details, maar onze dakexperten zijn erop getraind om uitvoeringsfouten of toekomstige problemen vroegtijdig te detecteren. Zo maximaliseren we de levensduur van het dak en minimaliseren we onverwachtse kosten.

 • Onze belofte
  • Contacteer ons voor een rooktest op uw plat dak

   Wenst u graag een lekdetectie te laten uitvoeren op uw plat dak? Neem contact op met Coverto en we plannen zo snel mogelijk een afspraak in voor de nodige testen.
   Contacteer ons

   Waar vindt u ons?

   Adres: Industriezone 28B, 9770 Kruisem
   Tel: +32 (0)9 391 32 36
   Mail: info@coverto.be

   Stuur ons een bericht